Aktiviti bersama anak · Art Activity · Homeschooling

Suasana Homeschooling di rumah

Assalamualaikum,hari ini perkogsian biasa saja.Takde tips bagai.Cuma nak kongsikan,suasananya biasa.Seperti bila kita berkumpul anak beranak.Liat juga nak ajak buat sesuatu latihan atau homework tau.Lagi satu saya mula tahu yang ~boleh saja kita beli buku latihan kanak-kanak pre school di kedai.Murah pulak tu.Satu rm4 sahaja.Punyalah penat saya dok cari dan print semua dari internet sebelum ni.Buku matematik dan BM buat permulaan.

suasana-homeschooling-di-rumah-1

Saya belikan fail,pensil dan pemadam sebagai permulaan.Lepas siap ‘homework’ (saya panggil homework) encik baba akan check dan bagi bintang.Mummy kasi reward sticker best saja.Senang dah ber-folder ni.Saya bawa ke kedai dan dia boleh buat di sana.

suasana-homeschooling-di-rumah-2

Santai.Si adik acah-acah buat homework jugak…

Kraf Hari Hujan

suasana-homeschooling-di-rumah-3

Hehehe!2 hari lepas kami buat craft lekat dan tampal.Suka aktiviti ni sebab ada aktiviti menggunting,lekat dan seni.Ini insprirasi kraft kami.Kami buat aktiviti di kedai saja.Dengan sahabat anak saya~Hana.

suasana-homeschooling-di-rumah-4

Waktu ini aunty oleen jadi cikgu ye.Hasilnya seperti di bawah =)

suasana-homeschooling-di-rumah-5

Tunjuk kat baba dapat bintang =)

Ok.sekian saja.

littlemunas-com-1

www.littlemunas.com

Pusat keperluan ‘homeschooling’ untuk anak anda

(Visited 247 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge