Lifestyle

Penghadang Katil

penghadang-katil-boleh-laras-6

 

Terbaca pasal ni di wall facebook minggu lepas.Kesian si comel gebu tu..sampai berdarah hidung.Bukan kata Che Ta,kalau saya pun saya jadi cemas tak tentu arah.Orang Penang kata ‘ghaplah jingga’.Mana tak ghaplah jingga..kalau anak jatuh katil sampai berdarah hidung.Risau mak!

Anak siapa tak pernah jatuh,tapi ini simptom-simptom yang anda perhatikan kalau anak anda jatuh,atau jatuh katil.Kalau ada 8 simptom ni lepa jatuh,WAJIB bawa ke klinik untuk pemeriksaan lanjut

1. Anak pengsan selepas terjatuh
2. Terdapat darah / cecair jernih keluar daripada hidung atau telinga selepas terjatuh
3. Muntah2 memancut
4. Anak tidak aktif seperti biasa
5. Tarik atau sawan (fit)
6. Lebam pada bahagian belakang telinga
7. Perubahan fizikal seperti muka herot ketika menangis, lemah bahagian anggota badan seperti tangan atau kaki
8. Tidak stabil semasa berjalan

Semua tanda2 yg dinyatakan perlulah diperhatikan terutamanya dlm tempoh 24 jam selepas terjatuh.

**sumber simptom dari blog http://drsaiful.blogspot.com/

Ini dah terlanjur cerita pasal jatuh katil,saya nak cerita pasal penghadang katil.

penghadang-katil-boleh-laras-1

Tengok..ini lah penghadang katil yang saya jual.Kalau terkepung sikit masa tidur,tak delah dia nak jatuh.

penghadang-katil-boleh-laras-2

Bagaimana penghadang katil ini dilekatkan pada katil?

penghadang-katil-kanak-kanak-5

 

 

Selepas pemasangan bahagian besi di kiri dan kanan bertindak sebagai penyokong penghadang katil.Besi itu juga disertakan dengan skru.Kalau tilam anda lembut dan tak mampu tampung berat penghadang katil tu,anda skru sahaja penghadang ini pada bed frame anda.

 

Getah pengikat antara 2 penyokong ini pun ada.Semua diselit bawah tilam anda.Selit di bawah tilam.Ada getah untuk tetapkan kedudukan penghadang.

penghadang-katil-kanak-kanak-4

Latch seperti gambar di atas adalah untuk anda lock dan unclock penghadang katil.Ini semua ciri-ciri keselamatan dia.

Spesifikasi Produk

✔ Material: pipe fittings, green plastic, imported green pigments, imported oxford cloth, mesh
✔ Panjang :180 cm.Sesuai untuk bahagian tepi katil single,queen dan king
✔ Tinggi : 54cm
✔ Warna: Pink, Sky blue

Harga: RM125/Postage ke Semenanjung RM10

penghadang-katil-kanak-kanak-2

 

 

Cara Beli

Boleh buat belian melalui whatsap/sms 017 223 5362

Belian terus di website kami www.littlemunas.com

atau terus ke Butik Penyusuan About Umi&Baby,Subang Bestari

map aub

(Visited 2,563 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge