Parenting

Panduan memilih busy bag mengikut umur

Hari ni saya teruja dengan busy bag anak saya.Ini sebuah perkongsian mengenai informasi busy bag yang tengah ‘hot’ sekarang.Kenapa saya menulis artikel ini?Sebab saya nak berkongsi tips memilih busy bag untuk anak.Sebab busy bag ini saya lihat terdiri dari beberapa kategori.Jadi menjadi tanggungjawab saya memberi informasi bagaimana membuat pilihan busy bag.

busy-bag-el-hana-11
Pilihan busy bag yang ada

Kanak-kanak 1-3 tahun

rainbow-busy-bag-eh-hana-1

Rainbow busy bag sangat sesuai dengan mereka. Kenapa sesuai?Sebab aktiviti dalam rainbow busy bag ni lebih kepada match warna.Tengok aiskrim stick dan kepala aiskrim.Kita match ikut warna.Lihat juga lacing activities.Semua ini membantu perkembangan moto halus kanak-kanak.Ya,rainbow busy bag adalah busy bag pertama yang anda harus beli untuk anak-anak peringkat ini.

rainbow-busy-bag-eh-hana-5

rainbow-busy-bag-eh-hana-2

Banyak pelanggan ter-beli First busy bag dulu.Sebab menyangka perkataan ‘first’ itu sesuai untuk anak mereka.Jom kita lihat jenis lain pula.

Kanak-kanak 4-6 tahun

busy-bag-el-hana-3Bila dah usia 4 tahun biasanya kanak-kanak mula pandai mengira,mula kenal nombor dan bentuk.Lihat aktiviti dalam First Busy bag ni.Matching huruf kecil dan huruf besar,kira objek dan tandakan nombor dan susun aiskrim stick mengikut gambar.Itu antara kanak-kanak empat tahun ke atas punya average milestone.Anak saya 4 tahun belajar nombor dah dan saya kukuhkan dengan aktiviti busy bag ni.

busy-bag-el-hana-12
Bawa busy bag melawat rumah nenek midah di Subang Jaya.Sibuk si kakak dengan aktiviti caterpillar dan counting

busy-bag-el-hana-13

Lihat aktiviti dalam first busy bag ni.Sesuai untuk 4-6 tahun.Ini gambar anak saya bermain dengan anak-anak pelanggan ketika seminar Muslim Homeschooling semalam.Habis semua busy bag terjual di sana.Bila ibu ayah tengok anak main dengan seronok.Insyaallah mereka beli.

Kanak-kanak 7 tahun ke atas

busy-bag-el-hana-14

Kit ini juga saya rasa amat berbaloi untuk belian tadika.Cuba lihat

little-muslim-busy-bag-6

Belajar rukun islam dan bermain puzzle.

little-muslim-busy-bag-5

Belajar akidah.Kalau nak lihat lebih banyak info mengenai busy bag ini boleh klik link ini>> http://littlemunas.com/educational-toys/little-muslim-busy-bag-el-hana

Sekian informasi sedikit sebanyak untuk hari ini.Jangan tersilap beli pulak ye lain dari lingkungan umur anak-anak puan.

HARGA

RAINBOW BUSY BAG RM30 / FIRST BUSY BAG RM33/ LITTLE MUSLIM BAG RM33

BELI SECARA ONLINE DI SINI >> http://littlemunas.com/

SMS/WHATSAP 017 223 5362

 

 

bengkel-teknik-nabi-25
INFO LANJUT DI SINI >> http://littlemunas.com/shop/bengkel-mendorong-anak-teknik-nabi/

 

(Visited 914 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge