Lifestyle

Kit Seronoknya Ramadhan

Kenangan Ramadhan zaman dulu-dulu?

Zaman dulu-dulu,Ramadhan kita mak ayah cuba bawa ‘excitement’ untuk berpuasa dengan reward duit.Masa saya kecil,kawan-kawan selalu cerita kalau puas sehari dapat seringgit.30 hari,dapat 30 ringgit.Banyak tu..saya orang susah.Dalam hati..wow,banyaknya duit raya dia dapat.Yang seronok lagi,dapat pergi terawikh,bukan untuk solat,tapi nak main.Hehehehe!Kalau tengok upin-ipin tu..memang kena lah dengan kita zaman dulu-dulu.Jom tonton video ini.

Seronoknya Ramadhan!

Tapi sekarang ibu bapa lebih prihatin.Kalau muslim di luar negara,especially yang bukan negara Islam.Yang bersekolah mahupun homeschoolers,mereka boleh dapat macam-macam printables untuk aktiviti Ramadhan anak-anak.Siap ada craft activities for Ramadhan.

sumber:https://www.pinterest.com/oumabderrahmane/ramadan-aid/
sumber:https://www.pinterest.com/oumabderrahmane/ramadan-aid/

Malaysia?Tak ketinggalan.Kit Seronoknya Ramadhan.Pertama di Malaysia.Membolehkan ibu-ibu menjadikan Ramadhan sebagai madrasah anak-anak berbuat kebaikan.Pelabagai aktiviti dalam kit ini membuatkan anak anda ‘aware’ tentang kehadiran Ramadhan.Dan ianya menyeronokkan.

Aktiviti gunting dan menggantung banner
Aktiviti gunting dan menggantung banner Ramadhan Kareem

Jadikan Ramadhan kali ini diraikan dengan penuh semangat dan kefahaman,semangat untuk mereka beribadah dan beramal.Carta kebajikan dan hala tuju Ramadhan mereka juga boleh mereka catatkan.Kita pupuk semangat mereka untuk berbuat kebajikan.Kita didik anak-anak berlumba-lumba rebut peluang ganjaran daripada ALLAH,supaya mereka juga menjadikan rumah tempat PESTA IBADAH,bukan pesta ibadah untuk kita yang dewasa sahaja.

Kredit gambar: Puan
Kredit gambar: Puan Fennty Kartini

SETKAN MINDA ANAK-ANAK, “IBADAH PUASA SEBAGAI 1 KESERONOKAN, BUKAN 1 BEBANAN

Kit Seronoknya Ramadhan ini mengandungi 10 item:

1. Buku Jurnal Ramadhan Saya

2. Buku Aktiviti Ramadhan

3. Carta Motivasi Ibadah Saya

4. Pelekat Motivasi

5. Bunting Pesta Ramadhan dan Syawal

6. Tabung Sedekah

7. Angpau Sedekah

8. Ramadhan Door Knob

9. Taqwim Ramadhan

10. Fail Kit

Kit seronoknya Ramadhan sesuai untuk anak berusia 4 tahun hingga 12tahun.

Ia juga sesuai digunakan oleh semua ibu dan ayah serta sesiapa sahaja yang ingin merasai keindahan Ramadhan.

Kredit gambar: Puan Rohaya Nordin
Kredit gambar: Puan Rohaya Nordin

Harga RM40 *tidak termasuk pos

Belian boleh dibuat dengan telegram/whatsap ke 017 223 5362 [Roslina] atau pm fb kami > di sini

Belian juga boleh dibuat di Butik kami Butik About Umi&Baby di Subang Bestari

**Untuk belian tadika dan sekolah hubungi Roslina,017 223 5362

kit-seronoknya-ramadhan-8
Jurnal dan buku aktiviti 30hari Ramadhan
Isi jurnal ramadhan
Isi jurnal ramadhan
Isi kandungan jurnal 30 hari
Isi kandungan jurnal 30 hari
Carta solat 30 hari
Carta solat 30 hari
Sticker untuk carta solat dan DIY coin box berbentuk Kaabah
Sticker untuk carta solat dan DIY coin box berbentuk Kaabah
door knob kejut sahur
door knob baca alquran
Door knob kejut sahur
Door knob kejut sahur

Banyak lagi gambar belum saya letak seperti isi kandungan buku aktiviti,sampul duit raya dan takwim meja ramadhan.Insyaallah saya kongsikan dalam entry akan datang.

(Visited 511 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge