Advertorial

KISAH ANAK,ROLLERBLADE DAN TABUNG DIGITAL

Ini benda baru dalam rumah kami.Tabung digital.Tau tak sebab apa sempoi gila?Mula-mula saya tengok tabung ni,betul ke?Sebab dia kira sendiri tau setiap syilling yang kita masukkan.Sebab ianya dari China,saya terfikir juga,betul ke dia kira RM kita.Jadi bila dah dapat satu saya cubalah dengan anak terus.

Memang dia dah di set untuk kira dalam RM.Detect syilling Malaysia.

tabung-digital-online-4

Kami mulakan dengan azam.Anak saya memang naaakk,sangat roller blade.Tengok muka nak rollerblade ni.Hahaha!Jadi kita print gambar rollerblade.Tampal kat tabung.Senang nak visualize ha…Sungguh-sungguh saya beritahu kita kena simpan setiap syilling dalam tabung ni untuk beli rollerblade tau.

Bila boleh beli rollerblade?Saya beritahu dia bila angka di tabung dah jadi 100.00.Ini yang paling best.Dia dah pandai baca nombor,jadi hari-hari lah membelek tabung,masukkan syilling.Baca,ada berapa ringgit dah dalam tabung.

tabung-digital-online-3

Yang ini memang dibacanya 28.25.Jauh lagi waktu ni nak beli rollerblade hai anak…Sekarang ni syilling tak sepah dah.Dulu bapak yang sepahkan.Anak buat tak tahu je,sekarang siap minta bila bapak dia balik kerja.”Baba,Nak syilling…”

Akhirnya belum sampai 100.00,dalam RM70 lebih gitu bapaknya dah topup untuk beli rollerblade dah.Beli di uptown.RM90.Bolehlah kan..

aktiviti-luar-homeschooling-2
Gambar sekadar hiasan

Kalau anda di ofis,kan selalu lepas balik lunch berat je purse ada syilling bagai.Masukkan je dalam tabung ni simpan bawah meja.Hari-hari belek.Nanpak duit makin bertambah.Tak ke semangat nak simpan syilling.Lagi best kalau dah ada target =)

Kisah tabung digital dari Kedai Kak Ferry ni dah masuk Safiyya,bulan Disember tau.Cuma gunakan 2 bateri AA.

tabung-digital-online-5
Anak-anakku demo tabung di Safiyya,TV9

Dimana nak dapatkan tabung ni?Jom follow atau whatsap sekarang.

kedai-kak-ferry-1

Website : http://www.kedaikakferry.com/

Facebook : Home Deco MMJ

Whatsap : 019-790 6046

 

(Visited 524 times, 1 visits today)

One thought on “KISAH ANAK,ROLLERBLADE DAN TABUNG DIGITAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge