Advertorial

Kedai baby di Saujana Utama (Paling lengkap)

Assalamualaikum.Kali ni kita jalan-jalan melawat kedai baby di Saujana Utama.Kalau saya ke kedai baby,frust saya kalau tengok banyak jual baju je…Takmau,tak mau.Saya nak cari kedai kelengkapan ibu dan anak bukan baju.Baju boleh cari di kedai baju.

Kalau anda dah mengandung,eloklah ke kedai Moms Basic,Saujana Utama ni.Sebab lepas tu,anda nak keperluan mengandung,bersalin,sampai anak dua,tiga,empat dan lima anda tak payah ke kedai lain dah.Warga-warga Saujana Utama,Puncak Alam,Kundang,Merbau Sempak dan berdekatan,rugi tak tahu yang Moms Basic adalah kedai kelengkapan ibudan bayi terlengkap.

Untungnya orang Saujana Utama dan berdekatan sebab Moms Basic ada menjual susu kambing segar dan frozen tau.Jadi yang mana mencari susu kambing yang segar selepas pengganti susu ibu.Dekat je dengan rumah anda,kalau anda di kawasan sekitar.

kedai-kelengkapan-bayi-saujana-utama-1
Memang terus dari ladang Panching Farm
kedai-kelengkapan-bayi-saujana-utama-2
Yang mencari susu kambing tu mesti puas hati.Tengok stok mereka

Lepas tu ada frozen baby food halalan toyyiban.Tak de perasa ke,pengawet ka semua nasty ingredient tu.Frozen food untuk baby pelbagai jenis di Moms Basic Saujana Utama ni.Anda nak macam-macam buah ada.

kedai-kelengkapan-bayi-saujana-utama-3
Anda lihat di instagram,terus ada berdekatan rumah je.Tak payah pergi jauh-jauh bagai

Paling berharga -adalah ilmu.Butik kelengkapan bayi Saujana Utama memang ada menjadualkan setiap bulan untuk kelas-kelas keibubapaan.Januari lepas mereka anjurkan kelas Babywearing,Hypnobirth dan Cloth Diapering.Waktu Disember lepas ada kelas mengenai berpantang dan bersalin.Semuanya kategori mampu-bayar.Kalau di hospital mahupun di mana-mana,susah nak mencari kelas-kelas macam ni tau.

kedai-kelengkapan-bayi-saujana-utama-4

Ini kelas paling baru.February ini.Yang penting jangan malu-malu,terus call Moms basic untuk mengetahui kelas apa yang dianjurkan setiap bulan

kedai-kelengkapan-bayi-saujana-utama-5

Jom kita tengok-tengok apa yang ada di kedai kelengkapan bayi Saujana Utama ni..saya kalau pergi mesti tersangkut punya..mesti beli barang juga.Maklumlah..mak2..Ini wajib beli ni..waktu saya menyusu anak,memang milk booster banyak membantu.Moms Basic banyak variasi milk booster.Yang best owner Moms Basic,Puan Nuha memang pakar bab-bab menyusu bayi.Tanya je keistimewaan dan beritahu bajet anda,Insyaallah Puan Nuha yang manis boleh berikan konsultasi percuma.

Minyak-minyak kelapa dara,pencuci botol organik dan biskut milk booster pun ada.

kedai-kelengkapan-bayi-saujana-utama-11

Nak beli keperluan menyusu sewaktu bersalin seperti breast pada,nursing bra dan pumping bra.Nah,semua ada.Call Kedai kelengkapan bayi,Saujana Utama dan consult.Nanti minta suami anda pick up saja.

kedai-kelengkapan-bayi-saujana-utama-6

Pakej breast pum,demo breast pump dan konsultasi memang sentiasa ada.Insyaalah.Jika anda berkenan satu-satu jenama dan mungkin anda tak nampak di kedai.Boleh je request atau pre-order dengan Moms Basic.Banyak tak?I rambang mata u tau tak?Segala jenis milk storage pun ada.Nursing pillow lagi.

kedai-kelengkapan-bayi-saujana-utama-9

Babywearing.Yes!They have classes and various type of carrier.Mey Thai,Ring Sling,SSC dan wrap.Authorized dealer for BOBA,TUGEDA..dan banyak lagi.Bawa baby anda,kita cuba pelbagai jenis carrier dan beli dengan perasaan puas hati.

kedai-kelengkapan-bayi-saujana-utama-10

Set hadiah pun ada.Ada baju dan nursing jubah.Baju mengandung dan seluar mengandung.Banyak dan pelbagai.Jangan lupa datang ke kedai kelengkapan bayi di Saujana Utama.Lepas tu sign up jadi Moms Basic Premium Member.Sebab setiap bulan ada Members’ Day.Sale!

kedai-kelengkapan-bayi-saujana-utama-8
Baby gift set
kedai-kelengkapan-bayi-saujana-utama-12
Flash cards,books,soft books and educational toys
kedai-kelengkapan-bayi-saujana-utama-13
Seluar dan baju mengandung

Boleh juga buat belian melalui website.

kedai-kelengkapan-bayi-saujana-utama-14 kedai-kelengkapan-bayi-saujana-utama-15

www.momsbasic.com.my

Moms Basic
21F, S.U Mall, Jalan Bidara 8,
Saujana Utama 3, 47000 Sg Buloh, Selangor
019-9858180

Facebook :Moms Basic

Instagram :moms.basic

kedai-kelengkapan-bayi-saujana-utama-17

 

(Visited 1,251 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge