Lifestyle

First Busy Bag dari El-Hana

Assalamualaikum.Hari ni saya nak berkongsi mengenai busy bag.

What is busy bag?

It is self-contained educational toys and Montessori – inspired learning games for toddlers or preschoolers that are easy to pack or pull out when you to play with and teach your toddler or preschooler.

Kalau di negara-negara barat,ibu-ibu sangat suka busy bag ni dan mereka DIY sendiri.Ibu-ibu memang saya tabik spring kalau rajin  buat busy bag sendiri.Lagi satu ibu-ibu hebat yang buat quiet book lah,felt activities book dan DIY learning tools.Tahniah.

Keistimewaan Busy Bag El-Hana kepada anak anda.

busy-bag-el-hana-3
First Busy Bag El-Hana
  • 6 jenis montessori aktiviti yang mudah tetapi memberi banyak impak terhadap ransangan motor anak anda
  • Kompak dan ringan : 6 aktiviti dalam satu bag.Boleh di bawa ke mana-mana.Boleh tak anda bayangkan bawa ke restoren,balik kampung dan dalam kereta.Instead of beri gajet,beri dan main sama-sama busy bag ni
  • Permainannya comel,warna warni dan menarik.Anak tengok pertama kali pun rasa tak sabar nak main
  • Harga mampu milik.RM26 sahaja!

Sekarang ni di Malaysia dah ada jual ready made busy bag tau?Jom kita tengok busy bag el-hana tu.

First Busy Bag (El-Hana)

busy-bag-el-hana-9

Di dalamnya ada 6 aktiviti:

1. Sorting ABC : Suai padan huruf besar dg huruf kecil pada sorting mat.

2. Stick shaping : Menyusun stick warna mengikut pola pada kad

3. Matching card : Suai padan gambar buah yang sama

4. Sorting color and shape : Suai padan kepingan geometri berdasarkan warna dan bentuk

5. Counting : Menghitung gambar pada kad kemudian menjawab dengan pengepit baju

6. Caterpillar : Menyusun butang mengikut pola kad caterpillar.

Sorting ABC

busy-bag-el-hana-2

Ini adalah aktiviti suai padan antara abjad huruf besar dengan abjad huruf kecil. Selain itu permainan ini dapat digunakan untuk permainan menyusun kata.

Stick shaping

busy-bag-el-hana-8

Permainan ini adalah permainan menyusun batang aiskrim berwarna menjadi bentuk-bentuk sesuai dengan contoh pada kad. Susunan mengikut posisi batang dan warna.

Matching card

busy-bag-el-hana-6

Aktiviti ini adalah aktiviti suai padan dua kad gambar yang sama. Anak-anak memilih kad secara rawak beserta pasangan gambarnya. Selain itu kad ini juga dapat digunakan untuk bermain Memory Game, iaitu permainan menutup kad dalam posisi terbalik, di mana anak-anak akan membuka satu per satu kad mengikut pasangannya. Selain itu kita juga untuk mengenalkan kepada anak aneka jenis buah-buahan dan rasanya.

Sorting color and shape

busy-bag-el-hana-7

Permainan ini adalah permainan suai padan bentuk geometri sesuai dengan bentuknya atau sesuai dengan warnanya. Anak-anak juga dapat menggunakan sorting mat tersebut untuk suai padan mainan, blok, lego, butang dan lain-lain. Kepingan bentuk geometri juga dapat digunakan untuk permainan mereka bentuk.

Counting

busy-bag-el-hana-5

Mengira dapat dilakukan sambil bermain, salah satunya dengan kad-kad ini. Setelah selesai mengira angka, anak-anak dapat mengepit angka yang sesuai jumlahnya. Menarik bukan? Sambil bermain, berhitung, anak-anak juga menggunakan motor halus mereka apabila menggunakan penyepit kayu yang yang sesuai dengan ukuran tangan anak.

Caterpillar

busy-bag-el-hana-4

Permainan ini adalah permainan menyusun pola butang mengikuti urutan warna pada kad caterpillar yang tersedia.

PRE ORDER DI BUKA SEHINGGA 25 Oktober 2015 > Busy bag dijangka sampai 9-15 November 2015

Pre order di www.littlemunas.com

atau whatsap 017 223 5362

(Visited 989 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge