Bedah Buku

Ogos-Di Mana Ibu Saya (Buku ke-4)

buku-dimana-ibu-saya-3

 

Tajuk Buku : Di Mana Ibu Saya?

Penulis : Alia Nina

Ilustrasi : Emilia Yusof.

Ini buku all-time favorite lah untuk anak-anak saya.Kalau ambil je buku ni untuk baca,adik dan kakak akan puas hati.Depa punya taste sama untuk buku ni.Size dia besaaar..Sebab buku ni besar,saya gunakan buku ni juga untuk bercerita masa palygoup di rumah.Semua minat sampai datang dekat-dekat nak tengok gambar.Masa ni saya anjurkan playgroup secara percuma di rumah saya.Sebab saya nak dapat ‘feel handle’ kanak-kanak.Kalau anda teringin nak baca pasal palygroup ni..boleh baca di sini>> Playgroup Percuma Di Rumah

buku-dimana-ibu-saya-4

 

Besarkan saiz dia.Yang paling saya minat illustrasi Puan Emilia Yusof pada buku ni.Saya memang peminat karya beliau.Buku ni pulak ada lukisan besar.Ada binatang..sukalah anak-anak bila saya bacakan.

buku-dimana-ibu-saya-1

 

Tengok saiz buku ni…memang besar.Nak sama besar dengan anak saya.Masa say beli dulu harga buku ni RM16.Sekarang diorang dah jual buku yang sama pada saiz yang kecil.Kalau ke perpustakaan,saya akan cari jugak buku jenis besar ni dari Alia Nina untuk anak saya.

Ok.Kita sambung buku lain nanti

(Visited 253 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge