Aktiviti bersama anak · Lifestyle

Sertai Charity Run dengan 2 anak kecil

Assalamualaikum semua, kali ini saya nak ceritakan sesuatu yang agak lama tersimpan. Bak kata blogger Malaysia, atikel dah basi. Kerana lama dah berlaku, baru nak tulis di blog hari ni. Tak kisahlah kan, sebab blog ni bertahun-tahun pun orang masih mencari informasi yang sama. Selalu saya tengok dan sokong suami sahaja menyertai cara larian. Kali ini… Continue reading Sertai Charity Run dengan 2 anak kecil

Produk

Cara penjagaan cadar kalis air kala musim hujan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam Disember. Waktu puncak perubahan monsun di Malaysia. Bumi Malaysia paling basah dan boleh dikatakan hujan hampir setiap hari. Kalau musim-musim hujan ni, ada kerja nak buat, perlu diselesaikan seawal mungkin. Seeeloknya waktu pagi. Nanti bila dah petang biasanya hujan. Minggu lepas, punyalah basah dan lembap. Saya sidai waktu pagi. Bila… Continue reading Cara penjagaan cadar kalis air kala musim hujan

Aktiviti bersama anak · Art Activity · Homeschooling

Aktiviti mewarna di rumah di musim cuti

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya masih dalam pantang campak. Masih perlu kuarantin diri sendiri di rumah. Jadi kami buat aktiviti di rumah sahaja. Sebelum mula mewarna kenalah saya laburkan duit beli 2 papan keras saiz a4, beli set watercolor paling murah, 2 berus lukisan paling halus dan kertas lukisan saiz A4 supaya padan dengan papan… Continue reading Aktiviti mewarna di rumah di musim cuti

Produk

Telekung Cotton Kanak-kanak, selesa dan tidak panas

Alhamdulillah, hujung tahun ini akhirnya saya berjaya juga mendapatkan pembekal telekung kanak-kanak. Saya berjualan telekung kanak-kanak sejak 2013. Paling mendapat sambutan sepanjang waktu Ramadhan dan tak putus yang mencari sepanjang tahun. Akhirnya, Ramadhan tahun 2016 saya tersungkur bila kilang tidak membuat pengeluaran telekung tersebut. Tragik pengakhiran jualan telekung saya. Jumpa pembekal yang baru Alhamdulillah saya… Continue reading Telekung Cotton Kanak-kanak, selesa dan tidak panas

Resepi

Resepi Telur Rupa Macam Di Hotel

Assalamualaikum. Salam cuti sekolah. Bersilat kita di rumah waktu-waktu cuti ni. Setiap hari saya cuba adakan aktiviti untuk anak. Tak lupa menyediakan sarapan berkhasiat. Jadi pagi ni saya buatlah sarapan telur yang anak saya suka. Saya masukkan dalam resepi ini cendawan shitake. Kegemaran kami semua. Sebab cendawan patut ada dalam menu diet cegah kanser setiap… Continue reading Resepi Telur Rupa Macam Di Hotel