Lifestyle

Pengalaman buat ujian pap smear

Assalamualaikum dan salam sejahtera =) . Masuk tahun baru 2017. Syukur Alhamdulillah. Makin tua satu tahun. Selalu saya ingat yang makin dekat 1 tahun dengan kematian. Apa lagi selepas ini, mesti membawa kita makin dekat dengan mati. Ok, masuk sahaja tahun baru memang sibuk. Tak sempat saya nak berkongsi dengan anda kan? Reaksi kita bila dengar… Continue reading Pengalaman buat ujian pap smear

Aktiviti bersama anak · Lifestyle

Naik MRT percuma dengan anak kecil

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Selesai episod demam campak kami sekeluarga. Dari hujung November kami kuarantinkan diri di rumah sebab demam campak back-to-back. Mula dengan si bongsu, kemudian saya pula, selepas itu anak sulong dan akhir sekali ibu mertua. Mau tak sebulan kami tak ke mana-mana. Hatta kenduri kendara keluarga dan adik beradik. Tak nak berjangkit. Bermula… Continue reading Naik MRT percuma dengan anak kecil

Produk

Cadar kalis air untuk kegunaan ‘homestay’

Assalamualaikum. Di penghujung 2016. Saya dah bersemangat nak melangkah ke 2017 dengan projek-projek besar. Muahahha! Sembang kencang. Maksud saya projek yang memerlukan belanja besar sikit. Saya visualize dan berazam mengerjakan umrah tahun 2017. Benda-benda besar begini kena rancangkan awal. Baru sempat diusahakan. Membuak-buak dan tak tertahan. Dihubungi pengusaha homestay Hari ini saya nak berkongsi dengan… Continue reading Cadar kalis air untuk kegunaan ‘homestay’

Homeschooling · Lifestyle

Tanda-tanda anak bersedia untuk ‘toilet training’

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Hampir sangat dah dengan 2017. Macam-macam azam masing-masing dah tanam dan visualize. Salah satu yang saya nak capai adalah latih anak kedua kencing atau membuang sendiri di tandas. Si Fateh tu. Gigih saya cari maklumat dan berkongsi untuk semua ya. Banyak info grafik yang saya jumpa dan akan kongsi di sini… Continue reading Tanda-tanda anak bersedia untuk ‘toilet training’

New Zealand 2013

Bermalam di Rotorua,New Zealand

Assalamualaikum,berdikit-dikit saya menghabiskan entry percutian di New Zealand ni. Almaklumlah, tahun 2013. Saya kena cari balik informasi lama. Tapi saya tegar dan nekad nak habiskan. Sebab saya tahu,ada sesuatu yang tuan-puan akan dapat bila baca artikel saya ni. Dan juga dapat idea sedikit sebanyak untuk trip anda. Dari Hamilton ke Rotorua Pagi-pagi lepas selesai sarapan… Continue reading Bermalam di Rotorua,New Zealand