Produk

Telekung Kanak-Kanak Kembali Tahun 2017 ini

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Syukur, syukur dan syukur Alhamdulillah. Setiap minggu ramai yang tercari-cari dengan Puan Ros telekung kanak-kanak. Tapi Puan Ros dah tiada stok telekung. Jadinya Puan Ros berikan terus nombor kawan-kawan Puan Ros yang masih lagi menyimpan stok telekung. Macam tu lah. Kalau meniaga, sudi-sudikan pass sahaja pada rakan-rakan. Ok 2017 dah masuk… Continue reading Telekung Kanak-Kanak Kembali Tahun 2017 ini

Produk

Cadar kalis air untuk kegunaan ‘homestay’

Assalamualaikum. Di penghujung 2016. Saya dah bersemangat nak melangkah ke 2017 dengan projek-projek besar. Muahahha! Sembang kencang. Maksud saya projek yang memerlukan belanja besar sikit. Saya visualize dan berazam mengerjakan umrah tahun 2017. Benda-benda besar begini kena rancangkan awal. Baru sempat diusahakan. Membuak-buak dan tak tertahan. Dihubungi pengusaha homestay Hari ini saya nak berkongsi dengan… Continue reading Cadar kalis air untuk kegunaan ‘homestay’

Produk

Cara penjagaan cadar kalis air kala musim hujan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam Disember. Waktu puncak perubahan monsun di Malaysia. Bumi Malaysia paling basah dan boleh dikatakan hujan hampir setiap hari. Kalau musim-musim hujan ni, ada kerja nak buat, perlu diselesaikan seawal mungkin. Seeeloknya waktu pagi. Nanti bila dah petang biasanya hujan. Minggu lepas, punyalah basah dan lembap. Saya sidai waktu pagi. Bila… Continue reading Cara penjagaan cadar kalis air kala musim hujan

Produk

Telekung Cotton Kanak-kanak, selesa dan tidak panas

Alhamdulillah, hujung tahun ini akhirnya saya berjaya juga mendapatkan pembekal telekung kanak-kanak. Saya berjualan telekung kanak-kanak sejak 2013. Paling mendapat sambutan sepanjang waktu Ramadhan dan tak putus yang mencari sepanjang tahun. Akhirnya, Ramadhan tahun 2016 saya tersungkur bila kilang tidak membuat pengeluaran telekung tersebut. Tragik pengakhiran jualan telekung saya. Jumpa pembekal yang baru Alhamdulillah saya… Continue reading Telekung Cotton Kanak-kanak, selesa dan tidak panas

Lifestyle · Produk

Hujung tahun umpama pesta balik kampung

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulillah. Berjaya harungi cabaran hidup lagi dalam beberapa minggu ini.Masih menunggu laptop baru untuk sampai di rumah, sebab laptop yang saya gunakan sekarang dah nyawa-nyawa ikan. Sampai update blog pun saya terpaksa berkampung di pusat permainan game dengan remaja-remaji. Kita ni akak-akak sangat dah, cuma update blog je adik-adik. Hari ni… Continue reading Hujung tahun umpama pesta balik kampung