Lifestyle · Outdoor HS · Parenting

Berbuka Puasa Di Masjid Dengan Kanak-kanak

Semalam kami berbuka di masjid round about di jalan Lapangan Terbang Subang.Dulu memang popular masjid ni sebab ramai sangat tetamu ketika waktu berbuka.Majoriti kakitangan MAS sewaktu zaman kegemilangannya.Makan dalam talam jadi trademark.Jadi kali ni kami menjengah semula masjid SAAS. Persediaan bawa anak ke masjid (anak 2-7 tahun) + TISU DAPUR : Kanak-kanak makan..tau sajalah.Tumpah air… Continue reading Berbuka Puasa Di Masjid Dengan Kanak-kanak

Homeschooling · Lifestyle · Outdoor HS

Perkembangan kelas berkuda

Terima kasih kerana terus membaca blog saya.Especially rakan-rakan yang bagi feedback yang saya tak pernah sangka.Mungkin perkongsian mengenai kelas kuda secara santai susah nak dapat di google kot?Kebanyakannya pasal info dari website sahaja,kurang yang berkongsi pengalaman. Sikit-sikit kami upgrade gear anak saya ni.Dulunya tak pakai sarung tangan kami berikan winter glove.Nasib baik tak bagi glove… Continue reading Perkembangan kelas berkuda

Homeschooling · Outdoor HS

Seronoknya berkuda

Alhamdulillah,6 sesi berkuda dan habis awal bulan April.Berkali-kali saya tanya anak saya,kalau suka bagitau suka.Kalau sebenarnya tak minat bagitau jugak,supaya saya tak perlu nak hantar anak ke kelas kuda lagi.Jikalau dia tak minat. Saya tengok progress dia berkuda tak banyak.Masih macam naik unta sebab dia malas atau masih biasakan diri untuk ikut rhythm gerakan kuda.Posture… Continue reading Seronoknya berkuda

Aktiviti bersama anak · Interesting Places · Outdoor HS

Satu jam di Air Terjun Sungai Pisang,Gombak

1 jam saja ye.Sebab memang tak beriya nak picknik dengan makanan dan bekal bagai.Cuma nak santai-santai sejam dengan anak-anak.Bagi diorang rasa hutan,air terjun dan alam. Ini map saya sertakan untuk rujukan.Mesti anda nak tahu kan..jauh ke..tak ke.Kalau dari UIA Gombak dalam 15minit je.Adik saya pergi dengan kawan-kawan naik skuter je sebelum ni.So tak lah begitu… Continue reading Satu jam di Air Terjun Sungai Pisang,Gombak

Aktiviti bersama anak · Homeschooling · Jalan-jalan · Lifestyle · Outdoor HS

Muzium Sultan Alam Shah-Aktiviti Homeschooling Percuma

Muzium sebenarnya banyak membuka minda.Yang paling seronok bila pergi muzium kita bunyi macam ni..”oh..” bila baca sesuatu yang kita tak pernah tau pun. Atau “Macam ni rupanya….” atau kalau mak-mak bawa anak besar sikit dia kata “Ni lah yang mak/opah guna dulu…”. Kisah benar ok.Memang macam ni lah ekpresi-ekspresi saya dengar masa ke Muizum Sultan… Continue reading Muzium Sultan Alam Shah-Aktiviti Homeschooling Percuma