Kelas Bisnes · Kelas dan seminar

Bermentor dengan Denai Hati

Penat.Lama jugaklah berniaga,naik turun,tenggelam timbul.Lepas tu pergi kelas sana sini,balik beli ebook pulak dan join segala bisnes support group yang ada.Ilmu saya macam perca,cebis sana,cebis sini.Kadang-kadang rasa macam konfiden berenang di lautan (bahasa bunga),lepas tu tenggelam timbul.Macam ilmu berenang dan surviving belajar sekerat-sekerat.Kejap ada cikgu,kejap ada kawan ajar,cikgu tinggal,baca sendiri..tenggelam balik,naik pulak.Panjang dilema saya.Hehehe. Semuanya… Continue reading Bermentor dengan Denai Hati

Aktiviti bersama anak · Cooking Activity · Homeschooling · Kelas dan seminar

Aktiviti Chef Cilik,Cuti Sekolah

Assalamualaikum,Ahad lepas kami menyertai aktiviti Chef Cilik di Butik About Umi&Baby (AUB).Seronok sangat.Ibu-ibu yang bersemangat homeschooling macam saya memang tak lepaskan peluang ni.Sebab masa ni lah anak-anak boleh berjumpa dengan kawan-kawan yang ramai dan pebagai.Serta belajar dari guru berlainan.Jooom zoom in! Akttiviti Chef Cilik kali ni disertai seramai lebih kurang 15 orang.Belajar membuat 2 menu… Continue reading Aktiviti Chef Cilik,Cuti Sekolah

Kelas dan seminar · Kelas Parenting · Parenting

Pengisian Bengkel Teknik Nabi minggu lepas

Sebelum saya terlupa atau saya tidak istiqamah mengamalkan teknik nabi (s.a.w),baik saya tulis dalam artikel ni dan saya kongsi dengan puan-puan. Kedatangan pada hari tu dalam 17 orang,mengikut nama yang mendaftar di dalam senarai kehadiran hari tu.Yang kami rasa bangga sebab sambutan dari kalangan guru.Kalau tak silap saya lebih kurang 8 orang guru dari pelbagai… Continue reading Pengisian Bengkel Teknik Nabi minggu lepas

Kelas dan seminar · Kelas Parenting · Parenting

Perkongsian Pohon Solat di Shah Alam

Minggu yang produktif berlangsung lagi.Selasa lepas diberi peluang berbincang dengan pengasas Telekung Project kak Azila Aziz.Kak Zila nak buat perkongian percuma mengenai teknik menggalakkan anak solat dengan satu projek kraft menarik iaitu Pohon Solat. Kak Zila sangat kreatif dan berfikir di luar kotak.Saya tak pernah terfikir idea mendidik anak solat seperti ini.Cantik dan menyeronokkan.Saya dan Nur dari About… Continue reading Perkongsian Pohon Solat di Shah Alam