Aktiviti bersama anak · Lifestyle

Naik LRT Percuma 13-15 September

September musim cuti sekolah.Puas beraya di kampung kami kembali ke Shah Alam.Kebetulan 13-15 September LRT memberikan perkhidmatan percuma lantaran baerlaku 2 kali kerosakan LRT dalam masa seminggu.Baca di Berita Astro Awani. Memang tiada apa-apa perancangan nak cuba naik LRT percuma.Lepas mesyuarat pagi Khamis,kami selamba bawa anak-anak untuk merasai pengalaman naik LRT ramai-ramai.Kanak-kanak bukan selalu naik LRT… Continue reading Naik LRT Percuma 13-15 September

Aktiviti bersama anak · Jalan-jalan

Pertama kali menaiki ETS dengan anak kecil

Assalamualaikum dan salam sejahtera.Alhamdulillah.Rasa refresh sebab pulang ke kampung minggu lepas.Mood seronok tu masih ada.Tapi diuji dengan anak yang demam.Sebab tonsil bengkak.Seorang ibu,kalau anak dia demam memang gelisah. Dari LRT ke KL Sentral Balik kampung kali ni saya nekad mencuba perkhidmatan ETS.Sebelum ni saya dengar-dengar agak selesa.Yang saya suka,ianya cepat.4 jam sahaja dah sampai ke Butterworth.Jadi… Continue reading Pertama kali menaiki ETS dengan anak kecil

Aktiviti bersama anak · Interesting Places · Jalan-jalan

Kanak-kanak teruja di AEON Shah Alam

Sambutan Birhday Hana Hazeeqa Dah berbulan AEON Shah Alam buka.Jem pun makin kurang.Kami baru nak pergi.Tapi kali ni kami pergi berjemaah sebab permintaan birthday girl Hana.Anak bongsu Puan Nur About Umi &Baby.Kita cerita harga dulu,maklumlah bawak anak-anak kan.. KIDZOONA ENTRY FEE Weekday : RM10 Weekend : RM17 +Boleh main sesuka pada hari tu.All day katanya.Boleh… Continue reading Kanak-kanak teruja di AEON Shah Alam

Aktiviti bersama anak · Cooking Activity · Homeschooling · Lifestyle

Coffee Chip Cookies guna premix

Alahai..ni mesti mak-mak yang tak pandai buat cookies macam saya yang tengok kan entry ni?Kita serupa..oh kita serupa.Nak tahu premix yang mana 1 jadi bila masak kan?Dan haruslah jimat,kalau guna premix tapi hasil sikit je baik tunjuk je biskut mana yang nak.Ini part of saya punya aktiviti homeschooling bulan puasa sebab memang saya masak dengan… Continue reading Coffee Chip Cookies guna premix

Aktiviti bersama anak · Cooking Activity · Resepi

Resepi burger ayam untuk kanak-kanak

Assalamualaikum,kali ni entry masak-memasak resepi kanak-kanak.Bukan saya tak masak makanan orang tua.Tapi passion nak update blog tu semua ke arah anak-anak.Gitu…Resepi ni tanpa MSG.Paling sesuai untuk mereka. Resepi ni saya dapat dari entry blog >> Burger Ayam Sendiri Bikin dari Mama Kicthen  Ini resepi tuan punya yang asal. Jangan ingat kita perlu ad food processor… Continue reading Resepi burger ayam untuk kanak-kanak