Aktiviti bersama anak · Art Activity · Lifestyle

Aktiviti waktu cuti sekolah bulan puasa

Assalamualaikum dan selamat berpuasa semua. Bulan waktu malam hampir penuh. Makin menuju kita ke pertengahan bulan Ramadhan. Aduhai, amalan tak seberapa. Adik beradik, ibu ayah berkunjung ke rumah. Makin meriah. Separuh bulan puasa ni kan cuti sekolah. Jadi kena manafaatkan InsyaAllah. Berpuasa dan bercuti. Macam satu peluang menghabiskan masa dengan anak-anak. Bila bekerja cuti sekolah… Continue reading Aktiviti waktu cuti sekolah bulan puasa

Lifestyle

Belajar dan Cerita kisah Nabi kepada anak

Assalamualaikum semua. Dalam banyak-banyak sesi Puan Ros bersama anak. Satu yang paling anak Puan Ros suka adalah bercerita sebelum tidur. Macam-macam cerita yang Puan Ros suka cerita dari dulu. Tapi baru-baru ni anak Puan Ros sangat suka cerita nabi dan rasul. Ini antara try and error yang Puan Ros cuba . Semua yang baik datang… Continue reading Belajar dan Cerita kisah Nabi kepada anak

Lifestyle

Pengalaman menaiki kapal terbang kecil

Assalamualaikum. Salam sejahtera. Kali ini Puan Ros nak cerita pasal pengalaman Puan Ros naik kapal terbang kecil. Sebab pengalaman ini Puan Ros rasa pertama kali, jadi Puan Ros pilih untuk berkongsi. Mana tahu kan, ada lepas ni nak sewa untuk city tour ka, balik kampung ka atau abadikan gambar kahwin ka. Teruja nak cuba naik… Continue reading Pengalaman menaiki kapal terbang kecil

Lifestyle

Pengalaman sewa nebulizer dan rawat sendiri anak di rumah

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Memang Puan Ros lama dah nak berkongsi topik ini. Hari ni berpeluang Puan Ros kongsikan. April lepas Si Adik demam. Si Adik ni kalau demam biasanya sebab batuk dan terus melarat sampai ke paru-paru. Puan Ros pun baru tahu Si Adik yang berusia 3tahun lebih ni, sensitif orangnya. Cepat berjangkit batuk… Continue reading Pengalaman sewa nebulizer dan rawat sendiri anak di rumah

Art Activity · Lifestyle

Sudah mula bekerja,Puan Ros mencari aktiviti nak layan anak waktu malam

Assalamualaikum semua. Pejam celik dah sebulan Puan Ros bekerja semula. Alhamdulillah. Syukurnya. Kot mana pun, macam mana pun, semuanya nikmat dari Allah Taala. 2-3 minggu pertama Puan Ros kabur-kabur juga macam mana nak bahagi waktu malam yang singkat tu nak cuba buat semua. Memang tak berdaya. Mengemas rumah, masak dan melayan anak semuanya perlu dibereskan.… Continue reading Sudah mula bekerja,Puan Ros mencari aktiviti nak layan anak waktu malam