Lifestyle

Pengalaman sewa nebulizer dan rawat sendiri anak di rumah

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Memang Puan Ros lama dah nak berkongsi topik ini. Hari ni berpeluang Puan Ros kongsikan. April lepas Si Adik demam. Si Adik ni kalau demam biasanya sebab batuk dan terus melarat sampai ke paru-paru. Puan Ros pun baru tahu Si Adik yang berusia 3tahun lebih ni, sensitif orangnya. Cepat berjangkit batuk… Continue reading Pengalaman sewa nebulizer dan rawat sendiri anak di rumah

Art Activity · Lifestyle

Sudah mula bekerja,Puan Ros mencari aktiviti nak layan anak waktu malam

Assalamualaikum semua. Pejam celik dah sebulan Puan Ros bekerja semula. Alhamdulillah. Syukurnya. Kot mana pun, macam mana pun, semuanya nikmat dari Allah Taala. 2-3 minggu pertama Puan Ros kabur-kabur juga macam mana nak bahagi waktu malam yang singkat tu nak cuba buat semua. Memang tak berdaya. Mengemas rumah, masak dan melayan anak semuanya perlu dibereskan.… Continue reading Sudah mula bekerja,Puan Ros mencari aktiviti nak layan anak waktu malam

Lifestyle

Telekung kanak-kanak10-13 tahun

Asssalamualaikum semua dan selamat sejahtera. Kali ini Puan Ros bersiaran dari Hospital. Anak Puan Ros sakit acute bronchitis. Dia agak sensitif kalau berjangkit batuk dari orang lain. Kahaknya banyak. Puan Ros dah mula bekerja secara sepenuh masa sekarang. Tapi berniaga memang Puan Ros minat. Jadi Puan Ros teruskan sebab suka meniaga. Stok Telekung Kanak-Kanak 10-13… Continue reading Telekung kanak-kanak10-13 tahun

Lifestyle · Parenting

Pengalaman mengguna dan membuang implanon

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Perasan tak? Bulan Mac ni antara bulan yang kering kontang dengan artikel dari Puan Ros. Puan Ros dah mula bekerja secara sepenuh masa. Puan Ros(PR) baru nak sesuaikan diri. Nak cari masa. Dan kalau nak dipaksa-paksa menulis memang jadi ha-ha-hambar. Bila di tempat baru, nak ke tengah, ke tepi…masih kekok. Maklumlah,… Continue reading Pengalaman mengguna dan membuang implanon

Lifestyle

Pengalaman menggunakan implanon 2 tahun pertama

Assalamualaikum. Hari ini Puan Ros (PR) nak buat BB. Apa itu BB ? Bicara Bonda.┬áTak lah, saja berkongsi mengenai isu ibu-ibu. Artikel sebelum ni Puan Ros (PR) ada cerita mengenai pengalaman Puan Ros buat ujian pap smear, kali ini pengalaman buang implan di lengan. 3 tahun Puan Ros guna. Lepas melahirkan anak ke-2 Puan Ros… Continue reading Pengalaman menggunakan implanon 2 tahun pertama