Produk

Telekung Cotton Kanak-kanak, selesa dan tidak panas

Alhamdulillah, hujung tahun ini akhirnya saya berjaya juga mendapatkan pembekal telekung kanak-kanak. Saya berjualan telekung kanak-kanak sejak 2013. Paling mendapat sambutan sepanjang waktu Ramadhan dan tak putus yang mencari sepanjang tahun. Akhirnya, Ramadhan tahun 2016 saya tersungkur bila kilang tidak membuat pengeluaran telekung tersebut. Tragik pengakhiran jualan telekung saya. Jumpa pembekal yang baru Alhamdulillah saya… Continue reading Telekung Cotton Kanak-kanak, selesa dan tidak panas

Resepi

Resepi Telur Rupa Macam Di Hotel

Assalamualaikum. Salam cuti sekolah. Bersilat kita di rumah waktu-waktu cuti ni. Setiap hari saya cuba adakan aktiviti untuk anak. Tak lupa menyediakan sarapan berkhasiat. Jadi pagi ni saya buatlah sarapan telur yang anak saya suka. Saya masukkan dalam resepi ini cendawan shitake. Kegemaran kami semua. Sebab cendawan patut ada dalam menu diet cegah kanser setiap… Continue reading Resepi Telur Rupa Macam Di Hotel

Interesting Places · Lifestyle

Anak seronok Genting Strawberry Leisure Farm

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Laju saya menulis mengenai perjalanan kami ke Genting semalam. Semalam kami pergi tanpa perancangan beria-ia. Sebab Genting memang dekat sahaja kalau daro Tol Gombak. Waktu subuh pun kami masih berkira-kira nak le pasar pagi ke atau ke Genting. Disebabkan suami saya ini bakal sibuk bekerja hujung tahun ini, jadi kita habiskan… Continue reading Anak seronok Genting Strawberry Leisure Farm

Lifestyle

Humanity Concert di IIUM menyentuh hati

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar? Minggu ni dah masuk pertengahan bulan November ya. Diam tak diam cuti sekolah dah mula dekat. Adik saya yang bongsu dah pun menduduki SPM tahun ni. Kanak-kanak yang dah habis periksa, wah pergi sekolah tanpa komitemen lah kot ye. Sebelum saya mula menulis saya kreditkan semua gambar cantik-cantik pada… Continue reading Humanity Concert di IIUM menyentuh hati

Lifestyle

Pengalaman Pembedahan fibroid

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Akhirnya komputer riba saya sampai. Syukur Alhamdulillah. Setelah beberapa lama saya pendam dan sabar dek kerana komputer rosak. Hari ni senyum lebar sebab dah ada komputer baru. Lega dapat bekerja dengan lancar semula tau. Macam boleh bernafas dalam bekerja dah. Dan kita sambung cerita pengalaman menghidapi fibroid dulu. Pembedahan fibroid luar… Continue reading Pengalaman Pembedahan fibroid